Isnin, 24 November 2008

Ujian Peningkatan Talipinggang Kali Terakhir Bagi Sesi 2008

MGTF Tanjong Malim pada 9 November 2008 telah mengadakan Ujian Peningkatan Talipinggang bagi pelatih junior dan senior dibawah Program Pembangunan Taekwon-Do Sekolah bertempat di Bangunan IPSI, Universiti Pendidikan Sultan Idris Tg Malim. Program tersebut telah dilaksanakan oleh Master Amir Md Noor 8th Degree Blackbelt selaku pemeriksa dan Presiden MGTF.

Peserta yang terlibat adalah dikalangan Pelatih PERTAMA MGTF, Politeknik Sultan Azlan Shah dan Kelab Taekwon-Do MRSM Felda. Turut memeriahkan majlis adalah Prof Madya Dr. Kamarulzaman selaku penasihat program, En Kamarul Bahari Penyelaras Badan Beruniform wakil kepada Pengarah Pusat Ko UPSI , Cikgu Yazid wakil Penasihat Kelab Taekwon-Do MRSM dan AJK MGTF Tg Malim Pn Radiah selaku Bendahari Kehormat yang mendapat cuti pada hari tersebut.

Pada ujian tersebut ramai pelatih mendapat DOUBLE PROMOTION dan 7 orang telah dinaikkan ke Darjah Pertama Talipinggang Hitam. Terdiri daripada Muhd Faris Zulbakri, Mohd Nor Wahid A.Faris, Muhd Zubair Kamarulzaman, Mohd Syafiq Saiful Lizan, Mohd Izmirul Izrun, Noraliah Basirah M. Sani dan Maizatul Shahima Siali.

Mohd Nor Wahid menerima pemakaian talipinggang dari Master Amir

Bergambar selepas Ujian.


Pelatih-pelatih ini mendapat bimbingan daripada Sir Mohd Azrul Izwan Anuar, Sir Azhari Omar dan Sir Ariffin Suratman. Kami amat berterima kasih kepada Presiden MGTF yang sudi membimbing kami dan pelatih-pelatih dalam mengembangkan seni Taekwon-Do di Tanjong Malim ini. Master Amir Md Noor 8th Degree Blackbelt yang juga Pengarah Bahagian Pembangunan Dasar Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia amat memahami akan dasar dan keperluan pendidikan masa kini.


Juga tidak lupa Cikgu Fiza atas komitmen dan sokongan beliau kepada pembangunan Kelab Taekwon-Do MRSM..Biar Jasa Jadi Kenangan

Tiada ulasan: